- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna sterilovaná | 265 |
Čokoláda hořká 50 % průměr | 100 |
Tvaroh odtučněný průměr | 300 |
Cukr třtinový hnědý | 50 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 40 |
Banán | 180 |
Energetická hodnota celkem: 7312 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 218,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 147,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 731 kJ
Bílkoviny (g): 8.7, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 14.7, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě o průměru 20 cm. Cizrnu s banánem rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce, kakao, kypřící prášek a cukr. Vyšleháme hladké těsto a vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (vysypat můžeme moukou nebo kokosem). Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 minut. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme tvarohovo-čokoládový krém. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce zchladnout. Postupně vmícháme do tvarohu a vyšleháme hladký krém. Krém naneseme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout v lednici. Hmotnost hotového pokrmu 990 g, 1 porce cca 100 g = 740 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.